De cv dakdoorvoer

3 Minuten Gepost op:


De cv dakdoorvoer

Schoorstenen en dakdoorvoeren

Je hebt een mooi huis en je woont er ook al een tijdje, al eenentwintig jaar! Je loopt er dit jaar goed om heen, alles eens even met een kritisch oog goed en terdege bekijken en in je opnemen. Controle is heel belangrijk. Wat ben je toch blij met dat prachtige huis in de duinen, vlakbij de zee! Maar er moet hier en daar toch wel iets gebeuren. Een likje verf hier, een nieuwe dakpan daar. En wat moet je eigenlijk met de schoorsteen aanvangen? Nou ja, de binnenkant is wel in order; die laat je om het jaar controleren en schoonvegen. Maar de buitenzijde, de stenen en het lood? En wat is dat, een stukje verder op het dak? Een paar zwarte kunststof pijpen die uit het dak komen. Ach, nou weet je het weer, dat zijn de dakdoorvoeren voor die cv-ketel en de mechanische ventilatie. Zijn die nog wel in orde? Zo dichtbij de zee met al dat zout gaat de aantasting ervan misschien wel sneller. Wanneer is dat ook al weer gebeurd?


Cv dakdoorvoer

Je moet een tijd terug in je gedachten. Ja, die cv-ketel hangt er nu ook alweer veertien of vijftien jaar. En je buurman vertelde je laatst dat een gemiddelde dakdoorvoer precies vijftien jaar meegaat. Tijd om te vervangen dus. Hij vertelde je ook dat een cv dakdoorvoer bijzonder belangrijk is. Als hij niet goed functioneert kan het wel eens heel erg gevaarlijk voor je gezondheid zijn en zelfs ongelukken veroorzaken met dodelijke afloop! Koolmonoxide kan in de woning stromen als de cv dakdoorvoer ergens lekt of als een aansluiting ergens een beetje los is geraakt. Dat wil je niet. Misschien is het ook wel verouderd materiaal. Het zou heel goed kunnen dat er tegenwoordig betere materialen worden gebruikt voor een cv dakdoorvoer. Belangrijk om eens te checken!


Onderhoud

Het onderhoud van je woning is belangrijk. Belangrijk bij het tegengaan van verval, vervuiling en gebreken. Maar ook belangrijk om plotseling ontstane gevaarlijke situaties bloot te leggen. Die kunnen door van alles zijn gekomen. Storm, ijspegels in de binnenbuizen van je cv dakdoorvoer, veroudering van het kunststof of aantasting van het aluminium. Let ook op dat als je een nieuw rookgasafvoersysteem aan laat leggen, er goed gebeugeld wordt. Dat wil zeggen dat de installateur volgens voorschriften voldoende beugels zou moeten monteren. Kunststof zet uit en krimpt namelijk. Het nieuwe materiaal is voornamelijk kunststof. In je oude cv dakdoorvoer zit waarschijnlijk nog aluminium verwerkt. Laat het kunststof hier niet op aansluiten maar vervang de cv dakdoorvoer door een nieuwe. Kijk hiervoor op Cox Geelen!Tags:
430 Woorden

Over ons

Blog over industriele fabricage Dag iedereen, van harte welkom op mijn blog! Ik ben Mertijn, een 20-jarige student aan de faculteit industriƫle wetenschappen. Ik studeer er voor industrieel ingenieur elektromechanica. Al sinds de lagere school ben ik gefascineerd door techniek en experimenteren. In de loop der jaren veranderde mijn interessegebied meer naar de industrie en fabricage processen. Ik werk nu al enige tijd aan mijn laatste studieproject over pompen en compressoren: heel fascinerend! Ik wil graag verder gaan in de wereld van de industriele fabricage aangezien deze voortdurend in beweging is. Op de hoogte blijven van iedere innovatie is haast onmogelijk. Daarom deel ik op deze blog ontwikkelingen die ik onlangs heb vernomen of ontdekt. Veel leesplezier!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

De cv dakdoorvoer
23 februari 2018
Hydrofoorpomp
22 februari 2018